Саліцилова кислота в косметиці

Саліцилова кислота в косметиці Саліцилова кислота на сьогодні надзвичайно широко застосовується як у медицині, так і в косметології, адже про її потужну антисептичну, протизапальну, кератолітичну та себорегулюючу дію дуже добре знають усі. Про те, чим саме корисна саліцилова кислота в косметиці і для чого її можна використовувати, мова докладніше піде далі.

Саліцилова кислота представляє собою 2-гідроксибензойну або фенольну кислоту, яку вперше виділив із вербової кори, а потім і зумів синтезувати італійський хімік Рафаель Піріа в 1838 році. Відкриття Піріа здійснило справжню революцію в медицині на той момент і надалі дозволило отримати ацетилсаліцилову кислоту — діючу речовину відомого нині медичного препарату аспірин.

Але не тільки в медицині знайшла застосування саліцилова кислота. Величезний вплив її відкриття зробило також і на косметологію, адже було виявлено, що ця кислота відмінно бореться з висипом вугрів, жирною себореєю, псоріазом, хронічною екземою, гіперкератозом, мозолями й підвищеним потовиділенням стоп. При цьому саліцилова кислота має відразу кілька принципів впливу на шкіру.

Так, вона глибоко проникає в шари шкіри в місці нанесення, зупиняє запальні процеси, блокує діяльність потових і сальних залоз, розм’якшує зовнішній шар епідермісу й допомагає легко відокремити його від поверхні шкіри, блокує ріст і розвиток патогенних бактерій, а також завдяки місцевоподразнювальній дії стимулює приплив крові в місці нанесення й тим самим прискорює процес загоєння ушкоджень.

Застосування саліцилової кислоти в косметології зазвичай показано при екземі, бородавках, акне й постакне, комедонах (чорних цятках), опіках, запаленнях, а також інфекційних захворюваннях шкіри. Крім того, саліцилова кислота може бути використана для боротьби з лупою. Найчастіше саліцилова кислота застосовується у вигляді спиртового розчину, порошку мазі або пасти, а також додається в готові косметичні продукти — маски і креми, пілінги і скраби, тоніки й гелі для вмивання.

Саліцилова кислота зазвичай використовується в косметиці в концентрації до 2 %, при цьому вона ефективна навіть за високих значень pH. Ця кислота особливо рекомендована до застосування при жирній шкірі, яка схильна до появи вугрового висипу, а також часто її використовують у косметиці для підлітків із проблемною шкірою.

Косметика із саліцилової кислотою сьогодні випускається багатьма виробниками, так що вибір її просто величезний і в асортименті легко загубитися. Тому дуже важливо вміти правильно вибирати подібну косметику, щоб отримати від неї максимум користі для краси і здоров’я шкіри.

Наприклад, варто зазначити, що саліцилова кислота в косметиці не може поєднуватися з ретинолом (вітаміном А), аксорбіновою кислотою (вітаміном С) й оксидом цинку, адже в цих випадках дія цих активних компонентів може бути взаємно нейтралізованою, а побічні ефекти — посилені.

Крім того, саліцилову кислоту вкрай обережно слід поєднувати з іншими кислотами або ж із ефірними оліями, адже в іншому випадку можна отримати сильне подразнення шкіри або навіть хімічний опік. Зате допустимо поєднувати саліцилову кислоту з екстрактом кореня солодки, різними протизапальними і зволожуючими інгредієнтами, а також із соєю і з перекисом бензоїлу.

У нашому інтернет-магазині «Органічна крамниця» ви знайдете натуральну та органічну косметику із саліциловою кислотою для жирної та проблемної шкіри, а також для боротьби з лупою від провідних українських та зарубіжних брендів. Ми пропонуємо доступні ціни, зручні умови оплати і швидку доставку по всій Україні для ваших комфортних, вигідних і безпечних покупок онлайн!

Косметика із саліциловою кислотою в нашому магазині

Сульсена


 грн
81.00
Купити

Cocos


 грн
83.00
Купити

Dr. Sante Simply Clean


74.00 / знижка 50%
 грн
37.00
Купити

Dr. Sante Simply Clean


 грн
66.00
Купити

Dr. Sante Simply Clean


 грн
61.00
Купити

Cocos


 грн
110.00
Купити

Cafe Mimi


Домашній Доктор


 грн
13.00
Купити