Олія виноградних кісточок: популярні способи застосування для краси шкіри і волосся

Олія виноградних кісточок: популярні способи застосування для краси шкіри і волосся В косметології однією із найпопулярніших рослинних олій є олія виноградних кісточок. Її зазвичай отримують методом гарячої екстракції з насіння винограду, і вона має безліч корисних властивостей. Сьогодні ми розповімо вам про найпопулярніші способи застосування цієї олії для краси шкіри і волосся.

Олія виноградних кісточок входить у число так званих базових косметичних олій. Її почали виробляти ще за часів Стародавньої Греції як побічний продукт виноробства, а сьогодні вона є одним із найбільш популярних косметичних засобів і широко застосовується у виготовленні кремів, шампунів, лосьйонів, тоніків, масок, бальзамів тощо.

Настільки висока популярність даної олії зумовлена насамперед її унікальним складом, у якому є жирні кислоти, вітаміни й мінерали. Особливо багата олія виноградних кісточок на лінолеву кислоту, а також вона містить олеїнову, пальмітинову, стеаринову, альфа-ліноленову й пальмітоолеінову кислоти. Ще в її складі є токоферол - вітамін Е, який називають вітаміном молодості і краси.

У косметології олія виноградних кісточок застосовується для догляду за шкірою і волоссям, а також за нігтями. Її корисний вплив на шкіру полягає у зволоженні, підвищенні пружності й еластичності, регенерації пошкоджених тканин, пом’якшенні, звуженні пор. Ще вона має протизапальні властивості й тим самим чинить благотворний вплив при вугрових висипах (акне).

У догляді за волоссям олія виноградних кісточок корисна для комплексного поліпшення його стану. Вона живить волосяні цибулини, повертає волоссю пружність, робить його м’яким, слухняним і шовковисти на дотик, надає здоровий блиск, а також полегшує розчісування.

Застосовувати олію виноградних кісточок у косметичних цілях можна по-різному. Наприклад, найпростіший варіант — це використання олії в чистому вигляді для нанесення безпосередньо на шкіру обличчя або тіла. У подібному випадку олія повністю замінює собою крем, сприяючи зняттю сухості шкіри, нормалізації її ліпідного балансу, а також захисту від шкідливих зовнішніх впливів.

Застосовувати цю олію можна як при сухій, так і при жирній або комбінованій шкірі, причому наносити її можна навіть на область навколо очей, де шкіра особливо тонка, ніжна й чутлива. Для нанесення можна використовувати м’які ватяні диски або ж власні пальці. Розтирати або розтягувати шкіру не потрібно, розподіляти олію по шкірі найкраще уздовж масажних ліній, щоби мінімально травмувати її.

Інший популярний спосіб застосування олії виноградних кісточок у косметології - це приготування масок для волосся. Олію можна як просто втирати в коріння й наносити на кінчики, так і попередньо змішувати з іншими цілющими інгредієнтами. Крім того, нею можна збагачувати вже готові маски, додаючи безпосередньо перед нанесенням. Якщо ж ви хочете домогтися блиску волосся, просто розподіліть у долонях буквально кілька крапель олії і проведіть руками по прядкам.

Як уже згадувалося, олія виноградних кісточок належить до базових косметичних олій. Це означає, що в ній можна розчиняти ефірні олії й косметичні активи. І, наприклад, якщо додати у виноградну олію кілька крапель якогось цитрусової ефірної олії (3–6 крапель на 10 мл базової олії), то з її допомогою дуже добре робити антицелюлітний масаж проблемних зон тіла. А якщо в таку суміщ додати ще й трохи цукру або солі, подрібненої шкаралупи волоських горіхів або іншого природного абразиву, то вийде чудовий натуральний скраб для тіла, який ефективно очистить шкіру від забруднень і відлущить омертвілі клітини шкіри.

При використанні для догляду за шкірою тіла олія виноградних кісточок ще дуже корисна для боротьби із сухістю ліктів, колін і ступнів. У цьому випадку досить наносити олію замість нічного крему на зазначені частини тіла. Важлива перевага даної олії полягає в тому, що вона дуже швидко поглинається шкірою й не залишає після себе липкої або жирної плівки, так що використовувати її надзвичайно зручно.

До слова, завдяки здатності глибоко всмоктуватися в шкіру олію виноградних кісточок можна використовувати в косметології як «транспорт» для доставки в глибокі шари шкіри інших цілющих інгредієнтів. Зокрема ця олія допомагає краще засвоюватися оліям авокадо, мигдалю, зародків пшениці, персикових і абрикосових кісточок.

Корисні властивості олії виноградних кісточок вражають, а способи застосування, як ви можете помітити, різноманітні. Тому така олія - справжній must-hav практично для будь-якої представниці прекрасної статі. Однак слід знати, що як і на будь-який інший натуральний інгредієнт, на цю олію можлива індивідуальна алергічна реакція, тому використовувати її слід тільки після проведення тесту на невеликій ділянці шкіри.

Інший важливий аспект - це придбання дійсно якісної олії, 100% натуральної й без будь-яких шкідливих домішок. У нашому інтернет-магазині «Органічна крамниця» косметичні рослинні олії представлені в широкому асортименті від перевірених виробників, якість продукції яких підтверджена сертифікатами вітчизняного та міжнародного зразка. Ми пропонуємо доступні ціни, зручні способи оплати і швидку доставку по всій Україні для ваших вигідних і комфортних покупок!

Косметика з олією виноградних кісточок у нашому магазині

Planeta Organica


 грн
218.00
Купити

Mayur


 грн
47.00
Купити

Cocos


 грн
95.00
Купити

EcoKrasa


 грн
80.00
Купити

Flora Secret


 грн
85.00
Купити

Sapo


 грн
105.00
Купити

Dr. Sante SOS Concentrated


 грн
57.00
Купити

Green Collection


 грн
59.00
Купити