Сквален і сквалан у косметиці: у чому різниця?

Сквален і сквалан у косметиці: у чому різниця? Про косметику зі скваленом або скваланом хто ж сьогодні не чув! Ось тільки що саме представляють собою ці дві речовини й чим вони відрізняються одна від одної, знають далеко не всі. Сьогодні ми розповімо вам про те, як застосовуються сквален і сквалан у косметиці і яка між ними реальна різниця.

Усі ми знаємо, що наша шкіра від природи захищена спеціальною ліпідною мантією, яка запобігає втраті вологи й агресивному впливу різних чинників зовнішнього середовища. До складу цієї мантії входить природний вуглеводень сквален, який у комплексі з тригліцеридами й жирними кислотами сприяє зволоженню шкіри, має антиоксидантний ефект і підтримує молодість і здоров’я шкіри.

На жаль, з плином часу, а також під впливом різних несприятливих чинників вироблення власного сквалену в організмі поступово скорочується. І підвищити його кількість допомагає косметика, у яку сквален спеціально доданий. Для цих цілей сквален видобувається декількома різними способами.

Так, найбільш відоме джерело сквалену - це печінка акули, де сквален було виявлено вченими у великій концентрації. Саме сквален із печінки акули довгий час використовувався в косметиці, що робило її вельми дорогою, оскільки отримання сквалену в цьому випадку вимагало великих витрат.

Але в останні роки для зниження вартості косметики зі скваленом, а також для захисту акул від винищення багато брендів відмовилися від сквалену з акулячої печінки і почали віддавати перевагу сквалену рослинного походження, одержуваному з оливок, пшениці й рисових висівок. Метод отримання ніяк не впливає на функції сквалену, зате косметика з рослинним скваленом більш етична й підходить для веганів.

Косметичний сквален дуже близький за складом до природного сквалену шкіри, тому він дуже добре переноситься й не викликає запалень і подразнень, не провокує появу комедонів. Він підходить для будь-якого типу шкіри і практично для будь-якого віку, але має один серйозний недолік - швидко окислюється при контакті з повітрям і втрачає свою ефективність.

Ось чому поряд зі скваленом у косметиці сьогодні широко застосовується сквалан — більш стабільна форма сквалену. Сквалан являє собою гідрований сквален, тобто це сквален із приєднаним до нього воднем. У такому вигляді компонент набагато більш стійкий до окислення й довше зберігає свої корисні властивості.

Косметика зі скваланом майже не поступається косметиці зі скваленом, але завдяки стабільності сквалану термін її зберігання після розкриття упаковки набагато більше, до того ж сквалан і при нанесенні на шкіру довше зберігає свою користь. Але що ж саме він робить?

У косметиці сквалан виконує відразу кілька важливих завдань догляду за шкірою. Наприклад, він добре пом’якшує шкіру, допомагає утримувати вологу, відновлює пошкоджену шкіру, знижує ймовірність появи зморшок, заспокоює чутливі ділянки шкіри, має антиоксидантний і навіть легкий антибактеріальний ефект. При цьому сквалан додається в різні креми, флюїди, емульсії й сироватки, маски, бальзами, молочко для тіла, а також інші косметичні продукти.

У нашому інтернет-магазині «Органічна крамниця» ви знайдете натуральну й органічну косметику з рослинним скваленом і скваланом від провідних українських і зарубіжних виробників. Ми пропонуємо доступні ціни, зручні та безпечні умови оплати, а також швидку доставку по всій Україні, щоби ваші покупки в нас завжди були вигідними, комфортними і приємними!

Косметика зі скваленом і скваланом у нашому магазиніе

Зелена Аптека


 грн
49.00
Купити

Detox Med


 грн
119.00
Купити

Planeta Organica Secrets of Arctica


 грн
140.00
Купити

Dr. Sante Aqua Thermal


 грн
107.00
Купити

Dr. Sante Aqua Thermal


 грн
102.00
Купити

Зелена Аптека


 грн
49.00
Купити

Sapo


 грн
130.00
Купити

Dr. Sante Baby


 грн
62.00
Купити

Agor


 грн
58.00
Купити

Agor


Dr. Sante Oily Rich


 грн
66.00
Купити

Agor


 грн
150.00
Купити