Молочна кислота в косметиці

Молочна кислота в косметиці Серед усіх сучасних б’юті-компонентів молочна кислота є однією з найвідоміших і найпопулярніших. Вона настільки багатофункціональна, що ви знайдете її й у пілінгах, і в омолоджувальних масках для обличчя, і в кремах для боротьби з висипом вугрів, і в шампунях і бальзамах для волосся. Чим же вона така гарна? Навіщо застосовується молочна кислота в косметиці? Поговоримо про це далі.

Молочна кислота належить до альфа-гідроксикислот (AHA). У природі вона утворюється під час молочнокислого бродіння цукрів і синтезується в тому числі й у людському організмі. У харчовій промисловості молочна кислота використовується як натуральний консервант і підкислювач, а ось у косметології вона знайшла широке застосування як освітлювальний, протизапальний, зволожувальний і загоювальний інгредієнт, а також як потужний ексфоліатор.

Молочна кислота має цілу низку корисних властивостей для шкіри і волосся. Наприклад, вона може зв’язувати молекули води й тим самим допомагає утримувати вологу в шкірі та волоссі, а також підвищувати еластичність і пружність. А завдяки тому, що молочна кислота руйнує зв’язки між змертвілими клітинами епідермісу, вона сприяє природному відлущування й оновленню шкіри.

Молочна кислота сприяє рівномірному розподілу пігменту меланіну, який відповідає за колір шкіри, а також уповільнює синтез ферменту, який відповідає за вироблення меланіну. У результаті в молочної кислоти є виражена відбілювальна дія, завдяки якій вона ефективно бореться з пігментними плямами й надає шкірі рівний здоровий тон.

Молочна кислота входить до складу натурального зволожувального фактора й тому дуже добре сприймається шкірою, проникаючи в найглибші її шари. Завдяки цьому вона позитивно впливає на роботу сальних залоз шкіри, сприяючи нормалізації вироблення шкірного сала й запобіганню появи комедонів і вугрів.

Крім того, молочна кислота має стимуляційну дію на вироблення колагену, нейтралізує дію вільних радикалів, прискорює регенерацію шкіри після пошкоджень, запобігає появі запалень, бореться з лущенням шкіри. Регулярний вплив молочної кислоти на шкіру обличчя допомагає помітно поліпшити її колір, вирівняти рельєф, зробити шкіру м’якою й ніжною на дотик.

Сьогодні молочна кислота в косметиці використовується в найрізноманітніших засобах для догляду за шкірою і волоссям. Наприклад, зустріти її можна в професійних і домашніх пілінгах, де її концентрація може становити в середньому від 20% до 50% або навіть більше. Також молочна кислота присутня в омолоджувальних сироватках, у відбілювальних кремах і кремах для проблемної шкіри, у тоніках і лосьйонах, у шампунях, масках і бальзамах для зміцнення волосся, у милі ручної роботи тощо.

Окремо слід згадати про використання молочної кислоти в засобах для інтимної гігієни, де вона виступає однією із головних активних речовин. Молочна кислота має антисептичні та протизапальні властивості, а також підтримує баланс мікрофлори інтимних зон, тому в таких засобах вона допомагає не тільки дбайливо очищати шкіру і слизову, а й захищати від запалень та інфекцій.

Косметика з молочною кислотою підходить для всіх типів шкіри, включно із сухою й чутливою, але при куперозі або розацеа застосування подібної косметики може бути протипоказане, тому в подібних випадках перед використанням засобів із молочною кислотою найкраще порадитися з косметологом.

Косметика з молочною кислотою в нашому магазині

Bio World


 грн
110.00
Купити

Dr. Sante Hyaluron Mezzo Pro


 грн
99.00
Купити

Comex


 грн
55.00
Купити

Dr. Sante Vitamin C


 грн
88.00
Купити

Dr. Sante Hyaluron Mezzo Pro


 грн
199.00
Купити

Dr. Sante Vitamin C


 грн
99.00
Купити

Dr. Sante Simply Clean


 грн
61.00
Купити

Dr. Sante


 грн
33.00
Купити

Рецепти бабусі Агафії


 грн
85.00
Купити

Cocos


 грн
110.00
Купити

Mayur


 грн
46.00
Купити

Зелена Аптека


 грн
49.00
Купити