Олія макадамії: застосування в косметології

Олія макадамії: застосування в косметології Про користь рослинних олій для шкіри та волосся жінкам відомо давно. Ні для кого не в новинку косметика з оливковою, мигдальною, реп’яховою олією, олією виноградних кісточок тощо. Але останнім часом у продажу почали з’являтися й більш екзотичні косметичні олії, наприклад, олія макадамії, застосування якої в косметології досить широке.

Макадамія також відома під назвою австралійський горіх. Батьківщина макадамії, як нескладно здогадатися, — Австралія. Однак два види цієї рослини культивуються не тільки в себе на батьківщині, але й у Південній Африці, США (на Гаваях та Каліфорнії) та Бразилії.

Плід макадамії — кулястий горіх діаметром приблизно 2 см. З горіхів макадамії видобувають олію, яка широко використовується в косметології. Рафінована олія макадамії за кімнатної температури має вигляд світлої рідини бурштинового відтінку з легким горіховим ароматом. Очищенням можна досягти повної прозорості олії, але характерний слабкий запах горіхів макадамії все одно відчувається.

Особливість олії макадамії полягає в тому, що в ній міститься пальмітолеїнова кислота (близько 19 %). Ця жирна кислота практично не трапляється в настільки високих концентраціях в інших рослинах, окрім обліпихи, але міститься в підшкірному жирі людини.

Завдяки цьому олія макадамії так активно використовується в косметології: за складом та структурою вона дуже близька до шкірного жиру людини, тому олія макадамії добре вбирається в шкіру, не залишаючи відчуття жирності, чудово пом’якшує та зволожує її, даруючи красу та здоров’я. За властивостями цю рослинну олію порівнюють із норковим жиром.

Містяться в олії макадамії й інші жирні кислоти: 60 % олеїнової кислоти, 1–3 % лінолевої кислоти, 1–3 % ліноленової кислоти. Також в олії містяться вітаміни групи В та вітамін Е, мінерали та протеїни. Незважаючи на те, що макадамію вирощують у різних країнах світу, умови довкілля мало впливають на склад олії.

Отже, ви вирішили придбати для догляду за шкірою та волоссям олію макадамії. Застосування цієї олії допоможе вам зробити шкіру більш м’якою, пружною та доглянутою, відновити її структуру та захистити від негативного впливу довкілля. Вона зволожує, живить і захищає шкіру, має ранозагоювальну дію. Підходить олія, до речі, для всіх типів шкіри й може сміливо використовуватися для щоденного догляду.

Ви можете застосовувати макадамієву олію в чистому вигляді. Для догляду за шкірою обличчя кілька крапель олії наносять на чисту суху шкіру й акуратно втирають уздовж масажних ліній. Нерозбавлену олію можна також використовувати для догляду за нігтями й кутикулою, масажними рухами втираючи її в нігтьову пластину і шкіру навколо неї.

Також можна використовувати цю олію для збагачення готових косметичних засобів (достатньо додати пару крапель олії в крем для обличчя або рук, маску для волосся тощо) або застосовувати її для приготування домашніх масок на олійній основі.

Багато виробників натуральної та органічної косметики використовують олію макадамії для виробництва шампунів та бальзамів для волосся, гелів для душу, скрабів для тіла та багатьох інших косметичних засобів. Макадамієва олія виступає як поживний, зволожувальний і пом’якшувальний компонент.

У нашому інтернет-магазині «Органічна крамниця» ви можете придбати як олію макадамії, так і косметику, створену на її основі. Цю олію використовують у своїй продукції багато відомих брендів, причому деякі з них закуповують сировину безпосередньо в тих країнах, де культивується макадамія, а не в посередників.

Косметика з олією макадамії в нашому магазині

Flora Secret


 грн
80.00
Купити

Mayur


Green Collection


 грн
78.00
Купити

Dr. Sante SOS Concentrated


 грн
63.00
Купити