Ефірна олія лаванди: застосування в косметології

Ефірна олія лаванди: застосування в косметології З усіх ефірних олій, які застосовуються в косметичних і лікувальних цілях, одним із найбільш відомих ароматів є ефірна олія лаванди. Застосування цієї олії в ароматерапії й косметології досить широке. Давайте поговоримо про те, як можна використовувати лавандову олію для догляду за шкірою і волоссям.

Лавандову олію добувають із квітучих суцвіть лаванди вузьколистої. Вона являє собою жовто-зелену або безбарвну рідину з ароматом свіжих квітів лаванди, які мають легкий деревний відтінок. Лаванду вирощують у багатьох країнах Європи й Америки, але основними виробниками ефірної олії лаванди є Італія, Франція, Молдова, Болгарія й Росія.

Лікувальні властивості лаванди й ефірної олії високо цінував «батько медицини» Гіппократ. У давнину аромату лаванди приписували здатність виганяти злих духів. Можливо, це пов’язано з тим, що запах ефірної олії лаванди заспокоює нервову систему й допомагає боротися з безсонням, депресією, підвищеною стомлюваністю, неврозами.

Як і всі інші ефірні олії, лавандова олія має антисептичні, загоювальні й регенераційні властивості. Саме тому її застосовують для догляду за шкірою: олія лаванди зупиняє ріст бактерій і дозволяє боротися з вугровим висипом і запаленнями. Її застосовують в основному для догляду за жирною шкірою, проте для інших типів вона теж підходить.

Також олія лаванди допомагає лікувати сонячні опіки, так що якщо у вас обгоріло обличчя, вона стане справжнім порятунком. Завдяки регенераційним властивостям вона допомагає боротися з лущенням шкіри й покращує колір обличчя. Можна використовувати цю ефірну олію і для догляду за тілом — вона дозволяє зробити розтяжки менш помітними.

Підходить лавандова ефірна олія і для догляду за волоссям. Її використовують для боротьби з лупою та випадінням волосся, а також для профілактики цих вельми неприємних проблем. У разі додавання в шампунь або бальзам олія лаванди надає волоссю блиск, а її регулярне і тривале використання зміцнює волосся.

Як застосовують ефірну олію лаванди в косметології? Зазвичай вона використовується в складі домашніх масок. Велика кількість ефірних олій занадто концентровані для того, щоби наносити їх на шкіру обличчя або голови в чистому вигляді. Тому їх комбінують із базовими жирними оліями. Щоби зробити олійну маску для обличчя або волосся з лавандою, у вашу улюблену косметичну базову олію (або суміш олій) додайте кілька крапель олії лаванди.

Також лавандовою олією можна збагачувати готові косметичні засоби. Кілька крапель олії можна додати в «магазинний» крем для рук або обличчя, маску для обличчя чи волосся тощо. Зазвичай для одного використання вистачає всього кількох крапель олії лаванди, переборщувати з нею не варто.

Але для того щоби скористатися всіма перевагами олії лаванди, зовсім не обов’язково застосовувати її в чистому вигляді. Багато виробників натуральної та органічної косметики включають ефірну олію й екстракт лаванди до складу своєї продукції. Перевага готової косметики з лавандовою олією полягає в тому, що не потрібно возитися з приготуванням домашніх масок: просто береш і користуєшся!

У нашому інтернет-магазині ви можете знайти різноманітну косметику з лавандою — шампуні й бальзами для волосся, скраби для тіла, гелі для душу, сіль для ванн, мило та інші продукти від провідних виробників органічної косметики, таких як Organiс Shop і Agor. Щоби зробити замовлення, вам навіть не потрібно відходити для комп’ютера: просто виберіть із каталогу потрібний вам товар, а потім визначтеся з найбільш зручними способами оплати й доставки.

Ефірні олії в нашому магазині

Flora Secret


 грн
77.00
Купити

Mayur


 грн
36.00
Купити

Mayur


 грн
26.00
Купити

Flora Secret


 грн
56.00
Купити

Mayur


 грн
34.00
Купити

Mayur


 грн
30.00
Купити

Flora Secret


 грн
60.00
Купити

Flora Secret


 грн
54.00
Купити

Flora Secret


 грн
50.00
Купити

Flora Secret


 грн
60.00
Купити

Flora Secret


 грн
76.00
Купити

Flora Secret