Олія Моної де Таїті: властивості та застосування

Олія Моної де Таїті: властивості та застосування У косметології сьогодні досить широко застосовується олія Моної де Таїті — екзотична олія, що добувається з квітів рослини гарденії таїтянської. Така олія славиться своїми корисними для догляду за шкірою і волоссям властивостями, тому її додають у косметику для обличчя й тіла, а також у косметику для волосся. Докладніше про те, як застосовується олія Моної де Таїті, йтиметься далі.

Гарденія таїтянська, яку, до речі, ще називають тіаре, росте на островах у південній частині Тихого океану, переважно у Французькій Полінезії: там ця рослина стала настільки популярною, що її квітка вважається національним символом цієї території. Зовнішній вигляд тіаре такий: висота рослини становить до 4 м; листя темне шкірясте від 5 до 16 см завдовжки; квіти кремово-білого відтінку, з 5-9 пелюстками, дуже ароматні.

Раніше корінні жителі Французької Полінезії застосовували квіти гарденії таїтянської як запашні прикраси, а також у деяких випадках використовували для лікування «хвороби примар». Тепер же ця рослина культивується переважно для виробництва олії Моної де Таїті, яке є однією з важливих галузей народного господарства на цій території.

Олію Моної де Таїті отримують тривалим настоюванням квітів тіаре в натуральній чистій кокосовій олії. Квіти для олії (як правило, нерозкриті бутони) збираються вручну, потім у найкоротший термін доставляються на територію заводу для виробництва Моної де Таїті. На заводі підготовлені квіти опускаються в рафіновану кокосову олію і витримуються в ній не менше ніж 15 діб.

Точна технологія виготовлення олії Моної де Таїті зберігається виробниками в секреті, але є низка загальних стандартів, яких кожен виробник цієї олії повинен суворо дотримуватися. Наприклад, відомо, що за стандартом слід на кожен літр кокосової олії, що використовується у виготовленні Моної де Таїті, додавати не менше ніж 15 квіток гарденії таїтянської.

Застосування олії Моної де Таїті

Унікальні кліматичні умови росту гарденії таїтянської зумовили наявність у квітах цієї рослини безлічі корисних для здоров’я людини речовин, і в результаті олія, що отримується з таких квітів, вважається особливо цінною і корисною. Зокрема, олія Моної де Таїті містить вітаміни А, С і Е, насичені жирні кислоти, природні антиоксиданти. Також олія містить гіалуронову кислоту, відому як ефективний природний зволожувач.

Завдяки своїм корисним властивостям олія Моної де Таїті застосовується для регідратації шкіри після приймання душу або ванни, а також для захисту шкіри від агресивного впливу ультрафіолету, вітру й розчинених у воді солей під час купання у відкритих водоймах. Також ця олія застосовується для відновлення й кондиціювання волосся, для отримання красивої рівномірної засмаги, для заспокоєння шкіри після депіляції.

Олію можна наносити на шкіру або волосся в чистому вигляді, розігріваючи її до рідкого стану безпосередньо в руках, на водяній бані або ж під струменем гарячої води. Але не рекомендується використовувати для нагрівання олії мікрохвильову піч, оскільки вплив мікрохвиль на корисні властивості Моної де Таїті ще до кінця не вивчено.

Ефективну зволожувальну і пом’якшувальну дію має тільки 100% олія Моної де Таїті. Щоби купити таку олію, найкраще вибирати серед перевірених брендів органічної косметики, які продають олію, що поставляється прямо з заводів у Французькій Полінезії і проходить міжнародну сертифікацію на відповідність стандартам виробництва органічної косметики.

Натуральні олії в нашому магазині

Mayur


 грн
100.00
Купити

Flora Secret


Mayur


 грн
94.00
Купити

Aasha Herbals