Олія манго в косметології

Олія манго в косметології Плоди манго багато хто любить за незвичайний смак. Але чи знаєте ви, що манго цінують не тільки як екзотичний фрукт, але ще і як джерело одержання олії, яка широко застосовується в косметології? Давайте поговоримо про те, як використовується олія манго в косметології і як вона допомагає боротися з проблемами шкіри та волосся.

Олію манго видобувають із кісточок плодів манго. Вона густа й за температури нижче 20 °С має тверду консистенцію, тому цю олію відносять до батерів та іноді називають маслом манго. За кольором мангова олія може бути білою, бежевою або злегка жовтуватою. А щодо смаку та аромату на шанувальників цього фрукта може чекати розчарування: олія не пахне й має нейтральний смак.

До складу олії манго входять в основному насичені та мононенасичені жирні кислоти, такі як пальмітинова, олеїнова, стеаринова, лінолева та інші. Дуже багата також ця олія на вітаміни: вона містить вітамін А, вітамін С, вітаміни D і E, а також вітаміни групи В. Ще містяться в олії манго такі мінерали, як кальцій, магній, залізо та калій.

Подібний склад олії манго забезпечує її сприятливий вплив на шкіру і волосся, тому цю олію й почали використовувати в косметології. Наприклад, олія манго може завдяки високому вмісту вітаміну Е, що є природним антиоксидантом, уповільнювати процеси старіння в клітинах шкіри й тим самим може допомогти повернути шкірі молодість.

Завдяки наявності великої кількості жирних кислот олія манго добре зволожує шкіру й захищає її від дії агресивних чинників довкілля: ультрафіолету, вітру, морозу та ін. У зв’язку з такими властивостями, до речі, олію манго часто додають у косметику для засмаги або захисту від сонця.

Олія манго має здатність прискорювати регенерацію тканин, тому вона дуже корисна за наявності на шкірі лущень і подразнень, шрамів, тріщин, акне. А ще ця олія чудово пом’якшує шкіру й рекомендована для застосування в догляді за ногами: зокрема, ця олія відмінно справляється зі огрубілою шкірою на п’ятах і натоптишами.

Якщо говорити про користь олії манго для волосся, то й тут ця олія, як кажуть, на висоті. Наприклад, вона підходить і для сухого волосся, чудово живлячи і зволожуючи його від коренів до кінчиків, і для пошкодженого волосся, відновлюючи його структуру й запобігаючи подальшому руйнуванню.

Олія манго допомагає зробити волосся здоровим, гладеньким і блискучим. У чистому вигляді олія манго використовується в косметології не дуже часто, оскільки отримувати її досить важко й ціна на неї, відповідно, висока. Зате в поєднанні з іншими корисними рослинними інгредієнтами в косметиці олія манго використовується багатьма виробниками, а особливо виробниками органічної та натуральної косметики. Наприклад, цілу серію продуктів із манго випускає відомий бренд натуральної косметики Mayur.

Рослинні олії в нашому магазині

Триюга


 грн
151.00
Купити

Cococare


264.00 / знижка 20%
 грн
210.00
Повідомити про появу

Cococare


180.00 / знижка 33%
 грн
120.00
Купити

Mayur


 грн
52.00
Купити

Flora Secret


 грн
80.00
Купити

Flora Secret


Mayur


Mayur


Триюга


 грн
73.00
Купити

Mayur


 грн
150.00
Купити

Flora Secret


 грн
121.00
Купити

Триюга


 грн
80.00
Купити