Користь харчових рослинних олій

Користь харчових рослинних олій Основна олія, яку всі звикли вживати в їжу і використовувати для приготування їжі, — це соняшникова олія. Але не всі знають, що існує ще багато інших рослинних олій, які можна з успіхом використовувати не тільки в кулінарії, але й у лікувальних цілях.

Олії для приготування їжі, а також просто для приймання всередину з лікувальною або профілактичною метою людство використовує з прадавніх часів. Олії містять велику кількість корисних для людини компонентів. Застосовуючи рослинні олії всередину або ж для приготування їжі, можна помітно підвищити імунітет організму й наситити його вітамінами та поживними речовинами.

Рослинні олії дуже позитивно впливають на роботу мозку й серця. Уся справа у вітаміні F і олеїновій кислоті, які ефективно борються з холестерином, не даючи йому відкладатися в кровоносних судинах. Це допомагає попередити такі серйозні захворювання, як атеросклероз, тромбоз, інсульт тощо. Тому лікарі рекомендують регулярно вживати в їжу рослинні олії як з метою профілактики цих захворювань, так і просто для оздоровлення організму загалом.

На сьогодні існує величезний вибір рослинних олій і всі вони, без сумніву, дуже корисні. Наприклад, крім соняшникової олії дуже популярними є оливкова, кукурудзяна, гірчична, кунжутна й кокосова олія, а також олія зародків пшениці, какао, волоського горіха (стиглого й зеленого).

Крім того, вибираючи олію, необхідно звернути увагу на позначку «Extra Virgin», яка означає те, що ця олія нерафінована й має високу якість, оскільки була отримана в результаті першого віджиму. В оліях першого віджиму міститься максимум корисних речовин, і їх можна з упевненістю використовувати для лікування і профілактики.

Наприклад, кокосова олія, яка так популярна в косметичній галузі, дуже корисна і для організму. На кокосовій олії можна смажити м’ясо, рибу, фрукти, овочі, або ж просто нею заправляти салати. Кокосова олія має неяскраво виражений запах і присмак кокоса, що додасть вашим стравам «родзинку».

Кокосова олія містить велику кількість антиоксидантів, а також лауринову, міристинову, стеаринову, олеїнову та каприлову жирну кислоту. Завдяки своєму складу олія знижує рівень холестерину в крові, нормалізує рівень цукру, запобігає захворювання ШКТ і захищає печінку й нирки.

Ще одна дуже корисна олія — лляна. Цю олію добувають із насіння льону, в основному методом холодного віджимання, що допомагає зберегти максимум корисних речовин, таких як вітаміни й поліненасичені жирні кислоти Омега-3 і Омега-6. За вмістом цих жирів олія насіння льону є найзбалансованішою, тому її дуже корисно вживати людям із підвищеним тиском і тим, хто не вживає продукти тваринного походження, — веганам і вегетаріанцям.

Здатність лляної олії знижувати тиск доведена вченими вже давно. Це зумовлено тим, що олія з насіння льону підвищує еластичність судин і знімає з них запалення, у результаті чого вони набагато легше чинять опір високому тиску.

Але варто звернути увагу на те, що на лляній олії не можна готувати! Її вкрай не рекомендується піддавати термічній обробці. Застосовується вона тільки в холодному вигляді всередину або ж як заправка до салатів або інших не гарячих страв.

Користь від рослинних олій, безсумнівно, висока. Їх варто приймати і використовувати хоча б заради того, щоби підтримувати своє здоров’я.

Харчові рослинні олії можна придбати в аптеках, але набагато вигідніше і зручніше зробити це через наш інтернет-магазин «Органічна крамниця», оскільки у нас є широкий вибір олій і демократичні ціни. Оплатити замовлення ви зможете найбільш зручним для вас способом. Приємних вам покупок!

Рослинні олії в нашому магазині

Lisova


 грн
34.00
Купити

More Nature


 грн
50.00
Купити

Домашній Доктор


 грн
75.00
Купити

Cococare


180.00 / знижка 33%
 грн
120.00
Повідомити про появу

Mayur


Mayur


Mayur


Mayur


More Nature


 грн
167.00
Купити

Триюга


 грн
125.00
Купити

Comex


Триюга