Ефірні олії чайного дерева і лаванди: корисні властивості

Ефірні олії чайного дерева і лаванди: корисні властивості

Ефірні олії використовуються в косметичних засобах уже дуже давно. І це не просто так, адже ефірні олії мають величезну кількість корисних властивостей. Якісь ефірні олії більше поширені, якісь — менше, але ми сьогодні розповімо про користь досить популярних у косметології ефірних олій — лаванди й чайного дерева.

Ефірні олії (або аромаолії) мають дуже великий спектр застосування. Найвідомішим способом використання ефірних олій є ароматерапія. Ароматерапія — це різновид альтернативної медицини, який здатний на дуже багато. Наприклад, аромат тієї чи іншої олії може підняти настрій, поліпшити самопочуття, нормалізувати психоемоційний стан, позбавити стану тривожності, підняти імунітет або дезінфікувати повітря, знищивши хвороботворні мікроорганізми, що витають у ньому.

Ефірна олія лаванди — одна з найпопулярніших олій. Її отримують зі свіжих квітів і стебел лаванди методом водно-парової дистиляції. Отримана в результаті ароматна рідина і є ефірною олією. Переваг і способів застосування в лаванди дуже багато. Чого тільки вартий її чудовий аромат, який часто застосовується для релаксації. Ефірна олія лаванди має приємний запах лаванди з ледь вловимими нотками деревини. Цей запах дозволяє людині розслабитися, приводить думки в порядок, налаштовує на позитивний лад, дарує відчуття внутрішнього комфорту.

Але ефірна олія лаванди відома не тільки в ароматерапії. Своє застосування вона знайшла й у косметології. Олія лаванди буде корисна для жирної, комбінованої і проблемної шкіри, оскільки вона має протизапальні, антисептичні, антибактеріальні й ранозагоювальні властивості. Тому, додаючи кілька крапель ефіру лаванди в улюблену маску для обличчя, ви з першого ж застосування помітите зміни в позитивний бік, оскільки прищики стануть менше, розгладиться рельєф шкіри, зійдуть почервоніння.

Олія лаванди також підійде для чутливої або сухої шкіри, але з огляду на особливості цих типів шкіри, ефірну олію слід додавати невеликими порціями й перед застосуванням провести тест на чутливість. Якщо все в порядку — можна сміливо використовувати. Для цих видів шкіри олія корисна тим, що вона знімає різного роду почервоніння, усуває лущення, підвищує тонус і надає заспокійливий ефект.

Також однією із найбільш корисних олій у косметології вважається ефірна олія чайного дерева. Вона прекрасно впливає на шкіру, тому додають її в дуже багато косметичних засобів. Зокрема, великим попитом вона користується у власниць проблемної шкіри, оскільки чайне дерево швидко й ефективно знімає запалення, зменшує почервоніння і знищує бактерії, які викликають появу прищів. Крім цього, ефірна олія чайного дерева може успішно застосовуватися і для ароматизації приміщень, оскільки вона відмінно дезінфікує повітря. Застосовувати чайне дерево для ароматизації дуже корисно й навіть важливо в приміщенні, де перебуває хвора людина, оскільки ця нескладна процедура допоможе їй швидше одужати й підвищити імунітет.

У нашому інтернет-магазині «Органічна крамниця» представлені ефірні олії лаванди й чайного дерева від різних виробників за доступними цінами. Але крім цих олій у нашому асортименті є й інші ефірні олії, а також їхні суміші. Для найбільшої зручності покупок ми пропонуємо оплатити замовлення найзручнішим для вас способом. А доставка здійснюється в усі міста України. Приємних вам покупок!

Ефірні олії в нашому магазині

Flora Secret


 грн
52.00
Купити

Ароматика


 грн
94.00
Купити

Flora Secret


 грн
56.00
Купити

Flora Secret


 грн
50.00
Купити

Ароматика


Ароматика